Indmeldelse i folkekirken

Indmeldelse

De fleste bliver medlem af folkekirken i forbindelse med deres barnedåb.

Hvis du ikke blev døbt som barn, kan du melde dig ind i folkekirken ved at blive døbt som ung eller voksen. Du kan kontakte præsten og aftale nærmere. Voksendåb og dåb af store børn og konfirmander foregår nogle gange ved gudstjenesten, andre gange ved en særlig højtidelighed.

Ved dåb af børn og unge under 18 år er det den person, som har forældremyndigheden, der træffer beslutning om dåb eller indmeldelse i folkekirken. Personer over 15 år skal dog selv give samtykke til dåb eller indmeldelse.

Hvis du er døbt i en anden kristen kirke, skal du ikke døbes igen for at blive medlem af folkekirken, men kontakte kirkekontoret og bede om at blive optaget som medlem.

Genindmeldelse

Er du udmeldt af folkekirken og ønsker at blive meldt ind igen, kan du genoptages som medlem ved ringe eller skrive til kirkekontoret.

I forbindelse med dit ønske om genindmeldelse beder vi om, at du efterfølgende bestiller en ny fødsels- og dåbsattest via www.borger.dk Her skriver du ”Attestbestilling” i søgefeltet, og bestiller en ny attest. På den måde er vi sikre på, at det er den korrekte, vi genindmelder. Du skal nemlig under alle omstændigheder have en ny attest, i forbindelse med genindmeldelsen.

Du er i forbindelse med dit ønske om genindmeldelse selvsagt meget velkommen til at kontakte en af vores præster – men det er ikke noget krav. HER finder du kontaktoplysninger på vores præster.